La ciutat que volem

El Govern d’Ontinyent ha establert la regeneració democràtica i la participació ciutadana com un dels seus pilars bàsics. Regeneració democràtica que passa per donar la veu als ciutadans i ciutadanes i apropar-los a la pressa de decisions.

Més informació

La Ciutadania decideix directament part de les inversions municipals

L’Ontinyent Participa 2019 pretén aprofundir en la participació real i efectiva de la ciutadania. A tal efecte, el Govern d’Ontinyent ha decidit per a l'any 2019 que els 10 projectes que se sotmeten a votació hagen estat proposats per la ciutadania. Al mes de juny de 2018 s’obrirà un termini de tres setmanes per tal que els ciutadans/anes presenten les seues propostes d’inversions. Hem volgut ampliar el termini respecte d’altres edicions per fomentar, encara més, la part propositiva del procés. Estes propostes seran analitzades pel Consell de Ciutat, l’Oficina Tècnica i el Departament de Medi Ambient. S’ha previst que cada projecte no pot tindre un cost estimat superior al 50% del total del programa –previst inicialment en 600.000 €-. Les propostes que superen l’estimació tècnica, seran debatudes al si del Consell de Ciutat, l’òrgan de participació ciutadana on es decidirà els 10 projectes que se sotmetran a votació.

Posteriorment seran els ciutadans i ciutadanes els que es pronuncien sobre quins 3 projectes consideren prioritaris. La informació al voltant dels projectes es podrà consultar a la web municipal, als llocs habilitats per a l’emissió del parer de la ciutadania, així com als diferents mitjans de comunicació.

Presentació pública dels 10 projectes sotmesos a votació.

Les persones i/o associacions que hagen proposat els projectes elegits per a ser votats tindran l’oportunitat de presentar-los públicament en una sessió oberta a la ciutadania, sense perjudici que la persona o grup que així ho considere puga fer més accions de promoció de la seua proposta.

Propostes (Presentació: dimecres 31 a les 19.30 h en el CIM de Sant Rafel.)

1 Substitució de la coberta del mercat municipal. 2 Dotació de nous carrils bici a la ciutat. 3 Projecte per a la millora d' accés de vianants a l'estació i el cementeri. 4 Creació d'un parc de barres on practicar la cal·listènia.
5 1a Fase de reurbanització de la zona dels carrers Ramón Llin, Pare Fullana i Llop de Bailó. 6 Restauració de l'arc i forn de Cucó del segle XIV. 7 Reubicació de la parada de bus i taxi. 8 Ampliació de voreres al carrer Sant Josep.
9 Ampliació de voreres als carrers Salvador Tormo i José Iranzo. 10 Nova fase de rehabilitació de la Casa del Marqués de Montemira.

Calendari Calendari detallat

Propostes 15 juny 6 juliol

La ciutadania i les associacions poden fer arribar les propostes emplenant el formulari online o al Registre General de l'Ajuntament.

Informació tècnica juliol
i agost

Informe tècnic dels projectes per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris d'aquest.

Analisis Consells setembre
i octubre

El Consell de Ciutat analitzarà les propostes per procedir a la seua valoració tècnica.

Reunions Consells 22 al 26 octubre

Se celebraran els diferents consells així com el Consell de Ciutat que decidirà els 10 projectes que seran objecte de votació.

Campanya 29 octubre 4 novembre

S’informarà dels projectes que seran objecte de votació i del període i llocs on es podrà votar. Les persones proposants els presentaran en un acte públic.

Vota 5 al 9 novembre

Es podrà votar telemàticament per mitjà del sistema habilitat per internet o als punts habilitats per a la votació presencial.

Informació

Qui pot participar a l’Ontinyent Participa 2019?

PPodran participar en aquest procés aquelles persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat d’Ontinyent, d’acord al padró de data 01/10/2018.

Què es votarà?

Es podran votar 3 de les 10 propostes elegides prèviament pel Consell de Ciutat d’entre les presentades pels ciutadans. La decisió que manifeste un ciutadà o ciutadana esdevindrà ineficaç si s’escullen més de 3 projectes.

Es podrà votar per internet?

Es podrà votar mitjançant una plataforma d’internet i amb un sistema de votació telemàtica accessible des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil. Per cada línea IP es podran efectuar 3 votacions. A la web: www.ontinyentparticipa.es, s’haurà d’introduir prèviament el DNI a la casella que s’indique. Aquelles persones que descobrisquen que algú ha suplantat la seua identitat o vullguen rectificar el seu vot, podran dirigir-se a qualsevol dels punts de votació ubicats als edificis municipals i demanar a la persona encarregada l’anul·lació del vot emès i la voluntat de tornar a votar, presentant el seu DNI.

Inci i final de la votació.

S’ha establert un període de votació que començarà, via internet, a les 12h la nit del dia 5 de novembre de 2018 i conclourà el dia 9 de novembre a les 12h de la nit. Físicament es podrà votar des del dia 4 al 5 de novembre a les seus habilitades, dins del seu horari d’obertura.

Resultat de la votació.

El resultat de la votació es farà públic a la web www.ontinyentparticipa.es només concloga el període de votació, a les 12h de la nit del dia 9 de novembre, tot i que els resultats oficials es donaran a conéixer el dia 12 de novembre.

Com vam començar

Durant Ontinyent Participa 2014 es van realitzar més de 100 propostes ciutadanes amb un pressupost inicial de 350.000€ que es va ampliar a 412.000€.

Després de l'aprovació dels projectes, 5.172 persones votaren i decidiren:

  • Camins Segurs a l'Institut de Secundària l'Estació.
  • La il∙luminació de part de la ruta perimetral coneguda com a ruta del colesterol.
  • L'adequació dels vestidors del poliesportiu municipal.
  • La rehabilitació del pati de l'Escola d'Adults EPA Sant Carles.
  • L'adequació per a habitatge social d'un edifici municipal al Carrer Trinitat.

30 ajuntaments de tota Espanya estan interessats en aquest model de participació ciutadana.